Ciasteczko Migdałowe
Ciasteczko o migdałowym nadzieniu oblane pyszną, belgijską czekoladą. Ciasteczko posypane jest kruszonym, prażonym ziarnem kakaowym.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 12 |
CIASTECZKA STUDENCKIE MIGDAŁOWE
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM (45 %) MIGDAŁOWYM
Składniki: mleczna czekolada (61 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta migdałowa (30,5 %) (cukier; MIGDAŁY; tłuszcz roślinny (słonecznik, rzepak) w zmiennych proporcjach; emulgator: lecytyny (SOJA)); prażone, kruszone ziarno kakaowe. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU; ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2323 kJ / 558 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
37,0 g
17,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
47,0 g
45,0 g |
Białko | 8,2 g |
Sól | 0,13 g |