Ciasteczko Piernikowe
Mleczna czekolada z pastą piernikową otulona w białej czekoladzie.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 12 |
CIASTECZKA STUDENCKIE PIERNIKOWE
CZEKOLADKA Z BIAŁEJ CZEKOLADY (45,5 %) Z NADZIENIEM Z PASTY PIERNIKOWEJ (30 %) I MLECZNEJ CZEKOLADY (15 %)
Składniki: cukier; tłuszcz kakaowy; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); MLEKO pełne w proszku; mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; miazga kakaowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; emulgator: lecytyny (SOJA, rzepak); nierafinowany cukier trzcinowy; naturalny aromat waniliowy; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa; tłuszcz MLECZNY. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada „płatki”: masa kakaowa minimum 38,4 %. Czekolada mleczna „płatki”: masa kakaowa minimum 27,8 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; NASION SEZAMU; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2360 kJ / 566 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,0 g
17,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
55,0 g
49,0 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 0,3 g |