Daktyl ze Skórką Pomarańczową w Czekoladzie
Słodycz daktyli połączona z orzeźwiającą skórką pomarańczy wraz ze stanowczą ciemną czekoladą tworzą duet idealny.
DAKTYL ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ W CZEKOLADZIE
Składniki: daktyl (69,6 %); ciemna czekolada (17 %) (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); kandyzowana skórka pomarańczowa (13,4 %) (skórka pomarańczowa; syrop glukozowo-fruktozowy; cukier). Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1%.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, PEKAN, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW ZIEMNYCH; NASION SEZAMU I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1485 kJ / 352 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
6,3 g
3,7 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
70,0 g
61,0 g |
Białko | 2,6 g |
Sól | 0,04 g |