Finansjerka Czekoladowa
Finansjerki to delikatne ciasteczka o wyjątkowej konsystencji i aromacie. Sekret ich doskonałego smaku to perfekcyjny wypiek, dzięki któremu ciasteczka są miękkie, puszyste i wilgotne w środku, a jednocześnie delikatne i chrupiące z zewnątrz. W odróżnieniu od klasycznych, pszennych wypieków Finansjerki wypiekane są z mąki migdałowej, pistacjowej lub z orzechów laskowych. Nasze Finansjerki otulone są najdoskonalszą, belgijską czekoladą i zwieńczone starannie wyselekcjonowanymi orzechami.
Termin przydatności do spożycia wynosi 21 dni.
Przechowywać w temperaturze od + 4ºC do + 6ºC.
FINANSJERKA CZEKOLADOWA
CIASTECZKO MIGDAŁOWO-CZEKOLADOWE (70 %) W CIEMNEJ CZEKOLADZIE DEKOROWANE KRUSZONYMI ZIARNAMI KAKAOWYMI
Składniki: ciemna czekolada (23,5 %) (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); prażone MIGDAŁY (18,5 %); cukier; płynna, pasteryzowana masa jajowa (JAJA; regulator kwasowości: E330); palone MASŁO; kakao w proszku; prażone, kruszone ziarna kakaowe (4,5 %); mąka PSZENNA. Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, PEKAN, NERKOWCA; ORZESZKÓW ZIEMNYCH I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2052 kJ / 494 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
34,0 g
16,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
34,0 g
31,0 g |
Białko | 9,4 g |
Sól | 0,06 g |