Finansjerka Wiśniowa
Finansjerki to delikatne ciasteczka o wyjątkowej konsystencji i aromacie. Sekret ich doskonałego smaku to perfekcyjny wypiek, dzięki któremu ciasteczka są miękkie, puszyste i wilgotne w środku, a jednocześnie delikatne i chrupiące z zewnątrz. W odróżnieniu od klasycznych, pszennych wypieków Finansjerki wypiekane są z mąki migdałowej, pistacjowej lub z orzechów laskowych. Nasze Finansjerki otulone są najdoskonalszą, belgijską czekoladą i zwieńczone starannie wyselekcjonowanymi owocami liofilizowanymi.
Termin przydatności do spożycia wynosi 21 dni.
Przechowywać w temperaturze od + 4ºC do + 6ºC.
FINANSJERKA WIŚNIOWA
CIASTECZKO MIGDAŁOWO-WIŚNIOWE (70 %) W MLECZNEJ CZEKOLADZIE DEKOROWANE BIAŁĄ CZEKOLADĄ I LIOFILIZOWNYMI WIŚNIAMI
Składniki: mleczna czekolada (23,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); prażone MIGDAŁY (18,5 %); cukier; płynna, pasteryzowana masa jajowa (JAJA; regulator kwasowości: E330); palone MASŁO; biała czekolada (4,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); liofilizowane wiśnie (2,5 %); mąka PSZENNA; aromat waniliowy; barwnik: E150b. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, PEKAN, NERKOWCA; ORZESZKÓW ZIEMNYCH I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2063 kJ / 495 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
33,0 g
15,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
40,0 g
36,0 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 0,12 g |