Gianduja Biała
Kubeczki z nadzieniem gianduja udekorowane chrupiącymi perełkami w białej czekoladzie.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 6 |
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM Z CZEKOLADY MLECZNO-ORZECHOWEJ „GIANDUJA”
Składniki: mleczna czekolada (37 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja” (37 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA)); płatki zbożowe w białej czekoladzie [biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; serwatka w proszku (z MLEKA); emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); płatki zbożowe (mąka PSZENNA; cukier; mąka PSZENNA słodowa; skrobia (PSZENNA); substancja spulchniająca: E500; sól; tłuszcz kakaowy; naturalny aromat waniliowy); syrop glukozowy; cukier; substancja glazurująca: E414; skrobia modyfikowana; tłuszcz roślinny kokosowy]. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja”: masa kakaowa minimum 26,6 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2343 kJ / 562 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,5 g
19,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
50,0 g
47,0 g |
Białko | 7,0 g |
Sól | 0,24 g |