Herbatnik
Delikatna, mleczna czekolada wzbogacona pełną korzennego aromatu pastą piernikową tworzą nadzienie zamknięte warstwą słodkiej, białej czekolady.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 6 |
HERBATNIK
CZEKOLADKA Z CIEMNEJ I BIAŁEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM (40 %) Z MLECZNEJ CZEKOLADY I PASTY PIERNIKOWEJ
Składniki: ciemna czekolada (33 %) (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta piernikowa (26,5 %) [kruszone ciasteczka korzenne (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); nierafinowany cukier trzcinowy; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); oleje roślinne (palmowy, rzepakowy); cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; biała czekolada (23 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mleczna czekolada (13,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); czekolada mleczna „płatki” (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; naturalny aromat waniliowy); czekolada „płatki” (cukier; miazga kakaowa; kakao o obniżonej zawartości tłuszczu; tłuszcz MLECZNY; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy). Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczna „płatki”: masa kakaowa minimum 27,8 %. Czekolada „płatki”: masa kakaowa minimum 38,4 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; NASION SEZAMU; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2332 kJ / 560 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,0 g
18,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
52,0 g
46,0 g |
Białko | 5,2 g |
Sól | 0,21 g |