Orzechowa Muszelka
Chrupiące kawałki nugatu oraz wyśmienita pasta orzechowa stanowią bazę nadzienia, którego smak podkreśla mleczna czekolada.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 6 |
ORZECHOWA MUSZELKA
PRALINA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM Z PASTY Z ORZECHÓW LASKOWYCH I MIGDAŁÓW
Składniki: mleczna czekolada (47,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (27,0 %) (ORZECHY LASKOWE; cukier; emulgator: lecytyny (SOJA)); ciemna czekolada (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (3,0 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy); pasta MIGDAŁOWA (3,0 %) (cukier; MIGDAŁY; tłuszcz roślinny słonecznikowy; emulgator: lecytyny (SOJA)); pasta piernikowa [kruszone ciasteczka korzenne (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, woda, sól, sok cytrynowy); nierafinowany cukier trzcinowy; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); olej roślinny rzepakowy; cukier; olej roślinny palmowy; emulgator: lecytyny]; czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja” (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA)); cukier; MIGDAŁY (0,9 %); syrop glukozowy; MASŁO; barwnik: E172. Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja”: masa kakaowa minimum 26,6 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: PISTACJOWYCH, NERKOWCA, PEKAN; ORZESZKÓW ZIEMNYCH; NASION SEZAMU; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2305 kJ / 553 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
35,0 g
15,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
52,0 g
49,0 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 0,16 g |