Porto Novo
Intensywnie słodka i chrupiąca masa o smaku piernikowym w białej czekoladzie.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 6 |
PRALINA W BIAŁEJ CZEKOLADZIE Z NADZIENIEM O SMAKU PIERNIKOWYM
Składniki: masa piernikowa (38 %) [mąka PSZENNA; cukier brązowy kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; cukier inwertowany; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa; cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; biała czekolada (34 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mleczna czekolada (21,7 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); chrupki ryżowe (mąka ryżowa; cukier; słód PSZENICZNY; dekstroza; sól); czekolada mleczna „płatki” (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; naturalny aromat waniliowy); czekolada „płatki” (cukier; miazga kakaowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; tłuszcz MLECZNY; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy).
Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.Czekolada „płatki”: masa kakaowa minimum 38,4 %. Czekolada mleczna „płatki”: masa kakaowa minimum 27,8 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, WŁOSKICH, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; NASION SEZAMU, JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2366 kJ / 567 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,0 g
16,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
56,0 g
45,0 g |
Białko | 5,4 g |
Sól | 0,3 g |