Trufla Marcepan
Słodycz białej czekolady i marcepanu wzbogacone aromatem waniliowym. Kompozycję nadzienia dopełnia zewnętrzna warstwa mlecznej czekolady i kruszone migdały jako dekoracja.
Produkt wytwarzany ręcznie.
Osypywanie się trufli jest ich cechą naturalną i nie wpływa na walory jakościowe oraz smakowe produktu.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 3 |
TRUFLA MARCEPAN
TRUFLA CZEKOLADOWA Z NADZIENIEM MARCEPANOWYM
Składniki: mleczna czekolada (40 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (20 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); marcepan (15 %) (MIGDAŁY; cukier; cukier inwertowany; syrop glukozowy; stabilizator: sorbitole; substancja konserwująca: E202; aromat); ŚMIETANA; mączka MIGDAŁOWA; aromat; barwnik: E150b. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2177 kJ / 523 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,0 g
18,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
41,0 g
39,0 g |
Białko | 8,0 g |
Sól | 0,16 g |